Să ne fim colind unii altora în zilele geroase ale vieţii!

Elena Stan

CE REPREZINTA CRACIUNUL PENTRU OMUL DIN ZIUA DE ASTAZI?

Craciunul este in primul rand o sarbatoare crestina ce ne duce cu gandul la momentele din copilarie, la traditii si la momentele sarbatorite in familie. Desigur ca sarbatoarea Craciunului are o semnificatie diferita pentru fiecare persoana.  De cele mai multe ori, din pacate, oamenii isi stabilesc ca si prioritate confortul material, lasand pe ultimul loc confortul emotional si astfel isi lasa sufletul pe ultimul loc. Pe langa ideea de brad impodobit, luminite colorate, miros de portocale si cozonac, multi dintre oameni traiesc sentimentul de insingurare si frustrare.

IN ACEASTA PERIOADA NE SCHIMBAM IN VREUN FEL STAREA DE SPIRIT?

Sigur ca in aceasta perioada experimentam un cumul de trairi deoarece in perioada Craciunului ne amintim ce am trait in anul care a trecut, cautam raspunsuri pentru situatiile cu care ne-am confruntat si care ne-au schimbat. Din pacate, sunt multe cazuri in care multi oameni se simt singuri, refuza sa faca pregatiri specifice Craciunului, nu se simt entuziasmati si refuza sa stabileasca planuri pentru sfarsitul anului. O alta situatie des intalnita este atunci cand, desi sunt inconjurati de membrii familiei simt ca locul lor nu este acolo, lipsindu-le linistea interioara, iar toata agitatia si presiunea resimtita ii pot afecta in plan fizic si psihic.

DACA SUNT ANUMITE PERSOANE CARE NU AU INTRAT IN SPIRITUL CRACIUNULUI CE AR TREBUI SA FACA?

Este de dorit sa ne gandim la tot ce ne-a facut sa zambim, la oamenii buni pe care i-am cunoscut, dar si la faptul ca putem sa ii facem noi fericiti pe alti oameni. Ar trebui sa constientizam ca suntem responsabili de actiunile noastre, sa fim mai atenti la noi si la ceilalti si cel mai important este sa traim in prezent. Sa incercam sa evitam sa ne gandim la trecut, sa ne stabilim obiective care pot fi indeplinite si pentru care avem resursele necesare si astfel putem evita o posibila dezamagire. Trebuie sa ne amintim ca sarbatoarea Craciunului inseamna liniste, bucurie, iubire.

SUNT IMPORTANTE CADOURILE? SUNTEM MAI FERICITI ATUNCI CAND PRIMIM SAU CAND DARUIM?

Aceasta perioada este cunoscuta ca fiind ,,luna cadourilor”. Toti incearca sa ii surprinda pe ceilalti cu un mic dar. Este important sa primim, sa stim ca cineva se gandeste la noi, ca suntem iubiti, dar pe de alta parte este bine sa si oferim. Bucuria si multumirea celor din jur ar putea fi sursa propriei noastre fericiri. O problema legata de acest aspect ar putea constitui partea financiara. Deoarece nu dispun de resursele necesare, oamenii se pot simti tristi, se pot izola de ceilalti si pot aparea blocaje emotionale.

CUM AR FI INDICAT SA NE PETRECEM TIMPUL?

In aceasta perioada este important sa nu ne retragem, sa petrecem mai mult timp alaturi de prieteni si de persoanele in compania carora ne simtim bine.

Va doresc tututor liniste, echilibru, iubire autentica si tot ceea ce va trebuie pentru a deveni oamenii care va doriti sa ajungeti!

Programarile se pot ce telefonic, prin email sau printr-un mesaj privat.
Telefon mobil: 0723 096 122
E-mail: psihologveronica@yahoo.com

Facebook: https://web.facebook.com/psihologveronicaneacsu
Bulevardul Independentei, nr. 6,  Targoviste

Psiholog Veronica Neacsu

Craciunul – bucurie sau tristete?
Etichetat pe:                                        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *