„Urmează-ţi fericirea şi universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri!” — Joseph Campbell 

Fericirea este o stare mentala de bine, fiind caracterizata de emotii pozitive sau placute, de la multumire la bucurie intensa. Diverse grupuri de cercetare, inclusiv psihologia pozitiva, au facut eforturi pentru a aplica o metoda stiintifica de a raspunde la intrebari despre ceea ce este „fericirea” si cum am putea-o atinge.

Este destul de cunoscut faptul ca oamenii au tendinta de a se fixa pe experientele negative aparute la un moment dat in viata lor. Emotiile pozitive si cele negative folosesc diferite sisteme de memorare, potrivit lui Hanson  emotiile pozitive nu se transfera usor in memoria pe termen lung. Am putea spune ca oamenii  se concentreaza pe lucrurile rele, pe experiente care i-au marcat intr-un mod  negativ. Acest fapt ii determina pe oameni sa reactioneze diferit, chiar mai intens la vestile rele, comparativ cu situatiile in care primesc vesti bune. Varianta prin care putem sa ne detasam de situatii neplacute este sa ramanem in prezent, sa ne bucuram de micile placeri pe care le putem avea in jurul nostru.

Cum sa fii mai fericit?

  • Stabileste o lista cu lucrurile care iti aduc o stare buna, care te fac sa zambesti sau care te ajuta sa treci mai usor peste problemele aparute.
  • Alege care sunt momentele pozitive experimentate de-a lungul zilei si incearca sa le apreciezi si sa gasesti metode pentru a le creste intensitatea si durata.
  • Creeaza-ti propria bucurie, fa-ti timp pentru activitatile care iti plac, evita sa te gandesti la ce nu ai facut bine sau la cata treaba ai de facut in ziua urmatoare.
  • Evita sa asculti muzica cu mesaj trist sau sa citesti articole cu impact negativ major.
  • Lasa trecutul in trecut si concentreaza-te pe prezent.
  • Traieste fiecare zi asa cum simti tu, nu cum simt cei din jurul tau.
  • Incearca sa fii multumit cu ceea ce esti tu, cu ceea ce faci tu si bucura-te de persoanele care te sustin si te apreciaza.
  • Incearca sa nu te mai gandesti ca tu nu o sa poti, ca nu esti destul de bun. Ar trebui sa stii ca esti unic si poti face lucruri minunate!

Programarile se pot face telefonic, prin email sau printr-un mesaj privat.
Telefon mobil: 0723 096 122
E-mail: psihologveronica@yahoo.com

Facebook: https://web.facebook.com/psihologveronicaneacsu
Bulevardul Independentei, nr. 6,  Targoviste

Psiholog Veronica Neacsu

Cum putem fi mai fericiti?
Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *